Wednesday, October 8, 2008

Sny, čo snívame

Toto bola téma nášho prvého klubu v tomto semestri. Ľudí prišlo kopu a všetci sa bavili. Pre tých, ktorí to zmeškali, pozrite si aspoň HIGHLIGHTy večera... This was the theme of our first club this semester, which happened yesterday! We had a full house which was great, and I think everyone had fun! For those of who missed it, here are the highlights: This is the video we watched:

Original Video - More videos at TinyPic

Bavili sme sa o týchto veciach:
These are the things we talked about:
  • O čom snívaš? What do you dream about?
  • Čo ti bráni v tom, aby si sníval VEĽKÉ sny? What is stopping you from dreaming BIG dreams?
  • Načo je vôbec dobré snívať? What's the point in dreaming at all?
  • Prečo sa ľudia vzdávajú svojich snov? Why do people give up on their dreams?
Potom Liz hovorila o svojom sne otvoriť si hudobnú školu a o tom ako sa tvrdo namakala, aby dosiahla svojho SNA. Keď sa jej však skutočne začalo dariť v práci, stála pred rozhodnutím vzdať sa tohto sna, aby dosiahla ďalší, ešte väčší SEN. Aby ho však mohla dosiahnuť, musela zavrieť svoju súkromnú hudobnú školu a pustiť sa na novú cestu, ktorá bola neistá a vyžadovala si veľkú vieru na to, aby si ho udržala. Then Liz talked about how she had a dream to open a music school, and about how hard she worked in order to achieve her dream. Then, just as things we starting to really go well, she was asked to give up this one dream in order to achieve an even bigger dream. But the fulfilling of her bigger dream meant closing her school and going into a new area of her life that was less certain and required a lot more faith in order to stick with it.

Ešte sme rozoberali tieto veci... Then we talked about these things:
  • Ktoré z tvojich snov stoja za to, aby si o ne bojoval? Are you dreams worth fighting for?
  • Bol by si schopný obetovať svoje sny za sny niekoho iného? Za akých okolností a pre koho? Would you be able to sacrifice your dreams for someone else? Under what circumstances and for who?
  • Bol si už niekedy v takej situácii? Have you already been in that situation?
  • Čo robiť, keď sny ostanú len snami? What do you do when your dreams stay only dreams?
A ešte sme si pozreli jedno video pre inšpiráciu! Then, we watched another video just for inspiration!


... oh, a spomenula som tie FANTASTICKÉ cookies-ky, čo sme mali na záver??? Oh, and did I mention the FANTASTIC cookies we had??? Mňam!!!

Tu je ešte zopár fotiek: Here are some pics from the event:

No comments: