Tuesday, February 24, 2009

The Environment...

Tak toto bol náš prvý klub po vianočnej prestávke a bolo super opäť začať a vidieť všetkých po takom dlhom čase. Smrk, smrk. Tento klub sa niesol v duchu životného prostredia, a pred tým ako si pomyslíte: „Tak, to musela byť poriadna nuda! To som o nič neprišiel.“ ...musíme vás upozorniť na fakt, že sa mýlite. Pozreli sme si zopár zaujímavých a aj zábavných videí, ktoré ukazovali rôzne pohľady na našu zem. Jeden by ani neveril , ako si človek dokáže z takej vážnej témy urobiť poriadnu prču!!!

This was our first club being back from the Christmas break, and it was great to start up again and see everyone after being apart for so long. Sniff sniff. This club was on the environment, but before you think that this club was boring, and that you didn't miss much, you are way wrong! We watched a lot of videos to bring a different perspective on our Earth.

Ak sa vykašleme na zem...dopadne to asi takto...
If we aren't careful....

Potom sme si pozreli jednu pasáž z filmu „Nevhodná pravda“ (An Inconvenient Truth) od Al Gore-a o globálnom otepľovaní...ala Simpsonovci...

Then we watched a few videos about the facts of Global warming by Al Gore's film, An Inconvenient Truth. Simpson's style!

A pýtali sme sa tieto otázky:

And asked these questions...

Je globálne otepľovanie skutočnosť alebo iba mýtus na vystrašenie ľudí?

Is Global Warming real? Is it just a myth to scare people?

Je to spôsobené ľudstvom?
Is it humanity's fault?

Akú úlohu hrám ja v tomto probléme? Som súčasťou riešenia?
What role do I play in the problem? Am I a part of the solution?

Na to sme si ešte pozreli z toho istého filmu k akým dôsledkom môže dôjsť ak zostaneme ľahostajní voči našej zemi... ako ukážku, ponúkame upútavku na tento film, ktorá ukazuje aspoň náznak toho všetkého.
Then we watched clips from this same film, about the consequences of doing nothing...here is the trailer which shows you a little glimpse.


Je globálne otepľovanie problém morálny alebo politický?
Is this a moral or a political issue?

Prekvapili vás niektoré časti tohto filmu?
Were any of these images surprising to you?

Vyvoláva to vo vás nejaké pocity?
Does this invoke any feelings in you?

Toto všetko nám môže nahnať strach a môžeme iba skonštatovať, že tento problém je tak veľký a masový, že to proste nevykrývame!!! A v skutočnosti si môžeme myslieť „Nuž, tak sa na to vykašlem, veď ako by tomu mohol jeden človek zabrániť?“ Tak sme si na to trošku posvietili v ďalšej diskusii...
All of these things can cause us to think that this problem is so big and massive, it's the whole planet! It can really make us just want to give up and say, "Well, I might as well not even try, what difference can one person really make?" So, we talked about it!

Záleží mi na tom?
Do I care?

Môžeme nejako zvrátiť tento stav globálneho otepľovania?

Can we reverse the effects of global warming?




Fakt sme sa dobre porozprávali a mali dobré diskusie o týchto všetkých veciach... taká škoda, že si tam nebol!!! 3.marca plánujeme ďalší klub a témou je“ Potrat, áno či nie?“ Dúfam, že sa vidíme!!!
We had good discussions about all of these things... it's too bad you weren't there! But, you have the chance to come next week! 3 March is our next club and it's on the theme of "Abortion, yes or no?" Hope you come!

No comments: